Coaching Volwassenen 

Of je nu privé of zakelijk voor uitdagingen staat... je hebt altijd en overal met jezelf te maken. Om zelf sturing te kunnen geven is zelfkennis nodig. We gaan daarom op zoek naar wat jij wil, wat jij daar voor nodig hebt en wat jij kan doen om jouw gewenste resultaat te bereiken.

Samen met de paarden werk jij actief aan jouw ontwikkeling zodat jij vol autonomie en veerkracht door het leven gaat. Ik faciliteer jouw proces vanuit gelijkwaardigheid en met een open houding. 

 

Er zijn 2 coachtrajecten mogelijk. Hieronder kun je lezen welke dat zijn. 

Equine Reflections Journey

Een krachtig coachtraject van introspectie en reflectie.

Tijdens het "Equine Reflections Journey"-traject kun je verwachten dat je door middel van interactie met paarden diepgaande zelfreflectie ervaart, waarbij belangrijke inzichten en persoonlijke groei bereikt wordt.  

Gallop to Leadership Mastery

Een inspirerend coachtraject om jouw leiderschapsontwikkeling naar een hoger niveau te tillen.

Tijdens het "Gallop to Leadership Mastery"-traject kunnen je verwachten dat je door middel van interactie met paarden essentiële leiderschapskwaliteiten ontwikkelen, zoals assertiviteit, communicatie, vertrouwen en het nemen van de leiding. 

In de praktijk 

Tijdens een coachsessie ga je over jezelf leren door iets met een paard te doen. Ik geef je daarbij alle ruimte en tijd om in eigen tempo te onderzoeken, ontdekken en experimenteren. 

 

 

 

 

Waarom paarden

Tijdens de omgang met paarden komen allerlei zaken die we in het dagelijks leven tegenkomen op een natuurlijke manier aan orde: non-verbale communicatie, assertiviteit, creativiteit, probleemoplossend vermogen, leiderschap, verantwoordelijkheid, samenwerking, relaties en vertrouwen.

Tijdens het uitvoeren van activiteiten met paarden in de coachsessie ontstaan daardoor als vanzelf de metaforen voor het omgaan met situaties in het dagelijks leven.

Een paard is een expert in het lezen van jouw lichaamstaal en uitermate gevoelig voor jouw gedrag en innerlijke belevingswereld. Ze helpen daarmee de focus gericht te houden op de onmiddellijke ervaring in het hier en nu.

In de sessie heb je niet alleen met jezelf te maken maar ook met het paard. Net zoals je in het dagelijks leven coachvragen ook meestal niet los kan zien van anderen.

Coachvragen ontstaan wanneer woorden, gevoelens en daden niet meer congruent zijn en bij het terugvinden van die congruentie is het paard de beste feedbackgever. Het moment dat er bij de coachee bewustwording en/of gedragsverandering optreedt, zal het paard daar immers direct weer op reageren. De coachee kan zo ervaren wat verandering van het eigen gedrag bij anderen teweegbrengt.

Paarden zijn zeer vergevingsgezind en zullen de ander steeds opnieuw oordeelloos vanuit het hier en nu tegemoet treden. Dit creëert een emotioneel veilige omgeving, waarin de coachee zich gemakkelijk openstelt voor zelfonderzoek.

De leefomgeving van het paard situeert de coachsessie letterlijk buiten de box, waardoor de coachee gevraagd wordt uit zijn comfortzone te treden. Dat nodigt uit om out of the box te denken en op een nieuwe, frisse, omdenkende manier naar zaken te kijken.

 • Paarden hebben de ultieme open houding. Zij vinden niets van jouw uiterlijke kenmerken. Zij zullen altijd reageren op basis van wat ze in het hier en nu voor zich zien.  De emotionele veiligheid die paarden bieden is van enorme waarde voor de mens. Het zorgt ervoor dat jij als coachee naar jouw kwetsbaarheid toe kan gaan. 
 • Paarden communiceren tot in de meest kleine signalen met elkaar. Die communicatie gaat wanneer wij ons bij de kudde voegen gewoon door. Daarbij zijn zij meesters in gewaarzijn. Iedere fysieke reactie van jou als coachee die een intern proces verraad wordt door de paarden gezien en dus op gereageerd. Dit is de meest zuivere en eerlijke feedback die je kunt krijgen.  
 • Het is letterlijk en figuurlijk “out of the box”: Je stapt op alle manieren uit je comfortzone en wordt uitgedaagd om op een totaal andere manier te kijken en nieuwe oplossingen te bedenken.
 • Niet helpende gedragspatronen worden op ervaringsgerichte wijze omgezet naar helpende gedachten en functioneler gedrag door ze daadwerkelijk aan de realiteit te toetsen en de verandering en gevolgen daarvan te kunnen zien, ervaren en voelen.
 • Leren gaat sneller en beklijft beter (doordat meerdere sensorische en door beweging motorische kanalen gestimuleerd worden en meerdere en verschillende delen van de hersenen geactiveerd.
 • Mens-dier interacties stimuleren het oxytocinesysteem wat een sleutelrol speelt in een groot aantal psychologische en psychofysiologische effecten op het gebied van: sociaal gedrag, interpersoonlijke interacties, stemming, stress gerelateerde parameters (cortisol, epinefrine, norepinefrine, hartslag en bloeddruk, angst en bezorgdheid, mentale en lichamelijke gezondheid, in het bijzonder hart- en vaatziekten, immuunsysteem en pijnmanagement, betrouwbaarheid, vertrouwen in anderen, agressie, empathie en leervermogen
 • Activatie van meerdere hersendelen, wat leren effectiever maakt.
 • De ervaringsgerichte werkwijze die de paarden mogelijk maken zorgt ervoor dat tot dan toe onbewuste processen in jou bewust gaan worden. Wanneer ik je alleen maar vragen zou stellen dan ga je naar je hoofd. Daar zit informatie die je al weet en al bewust hebt. Door uit de woorden te gaan en naar ervaringen komen we bij informatie die nog niet in het bewuste zat. Je doet daardoor inzichten op die helpend zijn aan jouw leerproces. Ten opzichte van een "gewone" coachsessie is dat een heel groot voordeel! 

 

Wil jij je graag ontwikkelen en jouw uitdagingen het hoofd bieden? All Senses PaardenCoaching faciliteert voor jou een unieke leeromgeving waar jij met behulp van de paarden op zoek gaat naar jouw eigen oplossing! 

Tarieven en vergoedingen

Tarieven:

Tarief 1ste sessie: 149,- euro per sessie (90 minuten, inclusief BTW) 

tarief 2e en volgende sessies: 135,- (75 minuten inclusief BTW) 

Tarief coachtraject bestaande uit 5 sessies: 620,- (voordeel van 69,- ten opzichte van losse sessies)

 

Vergoedingen:

 • Coaching wordt helaas niet vergoed door de zorgverzekeraar.
 • Werkgevers willen vaak wel een coachtraject vergoeden. Doe hiervoor navraag bij jouw werkgever. Het is mogelijk de werkgever contact met mij op te laten nemen. Wanneer jij coaching bij mij volgt op kosten van de werkgever is de inhoud van de sessies nog steeds vertrouwelijk en zal nooit op mijn initiatief gedeeld worden. 
 • Voor ondernemers is het zinvol navraag te doen of de coaching aftrekbaar is voor de inkomstenbelasting. 

Aanmelden coaching (jong)volwassenen