Kinderen

Equine Assisted Kindercoaching is een geweldige manier om kinderen te coachen zodat zij kunnen groeien en bloeien.  

Kinderen staan voor allerlei uitdagingen tijdens hun groei en ontwikkeling. Equine Assisted Kindercoaching is specifiek gericht op het ondersteunen van kinderen bij hun persoonlijke groei. 

Onze methode, waarbij de paarden een grote rol spelen in de sessies, heeft diverse voordelen voor het kind en geeft resultaten op de volgende gebieden:

 

Het bevorderen van zelfvertrouwen:

Equine assisted kindercoaching is een krachtig middel om het zelfvertrouwen van kinderen op te bouwen. Door samen te werken met paarden en succesen te ervaren, leren kinderen hun eigen capaciteiten te waarderen en te vertrouwen op hun vaardigheden. Dit vergroot het zelfvertrouwen en het zelfbeeld van het kind.

 

Ontwikkelen van sociale vaardigheden:

Equine Assisted Kindercoaching richt zich op het ontwikkelen van sociale vaardigheden die kinderen kunnen helpen bij het navigeren door het leven. Door het aanleren van deze vaardigheden worden kinderen veerkrachtiger en zijn beter uitgerust om met uitdagingen om te gaan. 

 

Emotieregulatie:

De kalmerende aanwezigheid van het paard en de fijne natuurlijke omgeving werkt vaak rustgevend en helpt bij het verminderen van stress en angst. De kalmte en gemoedsrust van een paard kan het kind helpen om te ontspannen en de eigen emoties beter te reguleren. Paarden bieden een veilige basis waarin we onszelf kunnen uiten zonder angst voor oordeel. Dit vertrouwen en de veiligheid die zij bieden helpen bij het reguleren van emoties. Het kind kan in aanwezigheid van het paard emoties verkennen en leren deze op een goede manier te uiten.

 

Zelfinzicht:

Equine Assisted Kindercoaching biedt een veilige  omgeving waarin kinderen zich bewust kunnen worden van hun eigen gedachten, gevoelens en gedragingen. Door middel van gesprekjes bij en activiteiten met het paard kunnen kinderen hun talenten en uitdagingen ontdekken. Dit vergroot het  zelfinzicht.

 

Onze Equine Assisted Kindercoaching biedt een veilige en steunende omgeving waarin kinderen kunnen leren en groeien. De aanwezigheid van de coach en de lieve paarden zorgen voor een positieve en liefdevolle atmosfeer waarin kinderen zich vrij voelen om te experimenteren en te leren van nieuwe ervaringen.

 

Wij zijn gespecialiseerd in kinderen vanaf 10 jaar met hulpvragen op het gebied van:

  • Zelfvertrouwen
  • Emoties herkennen
  • Omgaan met emoties
  • Ontspanning
  • Faalangst 

 

Tarieven per 1 januari 2023

Equine Assisted Kindercoaching individueel (60 minuten): 85,- euro 

 

Kindercoaching wordt niet vanuit de zorgverzekering vergoed. Soms wordt er door de gemeente op verzoek van ouders  een PGB aan ons toegewezen. Omdat wij niet gecontracteerd zijn bij de gemeente en geen SKJ-registratie hebben (en willen ;-) wordt er maximaal 48 euro per uur vergoed en is er dus een eigen bijdrage van 37 euro per uur. 

 

 

Aanmeldformulier kindercoaching