All Senses PaardenCoaching is gevestigd op de Oude Herenweg 1 in Voorhout. Op deze vriendelijke, kleinschalige locatie leven de paardjes buiten met schuilmogelijkheden, 24 uur per dag beschikking over ruwvoer, vriendjes om mee te spelen en heel veel liefde van de mens. 

Op onze locatie wonen de volgende paarden en andere dieren: 

Black Jack 

Fenix

Flynn

Lucia en Diva

Fluffy 

Misty 

Pluisje 

Molly, Sammy en Lizzy

Sientje, Kwebbel en Kippie

Goed om te weten over paarden en weersomstandigheden:

Paarden zich goed kunnen aanpassen aan de weersomstandigheden. Zeker nu er sinds jaren weer echt winterweer komt, is er bij velen bezorgdheid over paarden die niet op stal gehouden worden.

  • Maar wist je dat een paard het bij -40C pas een beetje koud gaat krijgen, mits ze hebben kunnen wennen aan het buiten zijn. Hoe kan dat? De vacht is uniek, waardoor er een waterafstotende dikke winterjas ontstaat. De benen hebben weinig doorbloeding nodig, waardoor er ook weinig afkoeling plaatsvindt.
  • Een paard dient bij koude wel goede beschikking te hebben over goed ruwvoer, bv hooi. De vertering hiervan zorgt niet alleen voor energie voor de stofwisseling maar ook voor warmte die vrijkomt bij de vertering. Wist u dat een paard zich het meest comfortabel voelt bij een omgevingstemperatuur tussen de -7C en +10C! Mits ze zich daar op een eigen manier aan hebben kunnen aanpassen. Als het paard bijvoorbeeld geschoren is zullen wij voor een winterjas moeten zorgen.
  • Beschutting (bomen of schuur) is wel zo prettig, echter ook al is die aanwezig zal je zien dat paarden eerder bij heel warm weer de schaduw hiervan gaan opzoeken dan bij regenachtig of koud weer hiervan gebruik maken.

Belangrijk is dus voldoende beschikking over ruwvoer, drinkwater en aandacht van soortgenoten en van mensen!