Home » Coaching » TeamCoaching

Bedrijven en teams

Geschikt voor bedrijven en teams vanaf 3 personen 

Met welk doel: Teamcoaching gaat over hoe in samenwerking de beste resultaten te bereiken. In een teamcoaching gaat het team samen met de paarden op zoek naar eigen oplossingen door het uitvoeren van activiteiten met de paarden.

Tijdens de activiteiten komen aspecten aan bod als leiderschap, communicatie, duidelijkheid, bespreekbaar maken, verborgen agenda's en omgaan met afspraken. Dit verhoogt het bewustzijn van de teamleden, waardoor de effectiviteit van het team toeneemt. 

Wat levert het op:

  • Wederzijds begrip tussen teamleden
  • Meer veiligheid en respect
  • Verbeterde communicatie en samenwerking
  • Heldere focus op teamdoelen en meer eigenaarschap
  • Heldere afspraken/teamregels (hoe gaan wij met elkaar om)
  • Effectievere teamvergaderingen / meetings
  • Meer werkplezier
  • Betere teamprestaties

 

Hoe werkt het:

We beginnen met een intake om de verwachtingen te bespreken. Wellicht hebben jullie als team een coachvraag op het werken in groepsverband. We kunnen ook werken met wat zich tijdens de sessie aanbiedt.

Tijdens de coachsessie krijgen jullie de kans meer over jezelf en elkaar te leren door het uitvoeren van activiteiten met het paard. Jullie ervaringen en de reacties van het paard worden door de coach geobserveerd. De coach vormt zo een beeld van de communicatiepatronen in jullie team. Door het teruggeven van deze observaties en het stellen van vragen, reflecteren we daarna over wat er gebeurd is waarbij er goed naar elkaar geluisterd wordt. Iedereen komt aan bod!

Het team wordt in de gelegenheid gesteld om zelf (nieuwe) oplossingen te bedenken met elkaar voor het werken in de dagelijkse praktijk. Het nieuwe gedrag kan geoefend en getest worden door de activiteit te herhalen. 

We bespreken dus duidelijk de transfer naar de dagelijkse praktijk. Het team bedenkt zelf hoe ze dat gaan vormgeven. 

Mocht er meer nodig zijn dan kan er een vervolgsessie gedaan worden of een andere vorm van nazorg geleverd worden. 

Het succes van de organisatie wordt bepaald door het functioneren van het team waarbinnen de medewerkers functioneren. Teamcoaching helpt de dynamiek van het team te verbeteren, maar ook het individueel functioneren van de leden van het team.

 

Kosten: Wij leveren maatwerk. De kosten zijn afhankelijk van de wensen en het aantal personen. Vraag gerust naar de mogelijkheden en bijbehorende kosten! Klik HIER om een offerte aan te vragen. 

 

Let op!

Het boeken van een teamcoachsessie kan uitgebreid worden met allerlei extra's. Zo kunnen wij zorgen voor een lekkere lunch of iets lekkers voor bij de koffie. Hierin werken wij samen met lokale ondernemers.

De coachsessies variëren naar de wensen van het bedrijf of het team. Ervaring met paarden is niet nodig.

Rondom de coaching hebben wij overdekte ruimtes. Tijdens de sessies werken we altijd buiten, ongeacht het weer. Het is dus belangrijk om de kleding aan te passen aan het seizoen en stevig schoeisel is een must! 

 

 

Ben je geïnteresseerd in de TeamCoaching met behulp van paarden en wil je een GRATIS en geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek boeken?

Klik dan HIER!

 

"Bijzondere dag, dankjewel Linda en collega's! Dit hadden we nodig zo'n dag met elkaar en de paarden die voor verbinding zorgen." 

 

"Ik heb genoten van de dag. Het geeft inzicht in mezelf. Bedankt voor de zorg en uitdaging."

 

"Het was super leuk en leerzaam. Wat een lieve paarden hebben jullie."

 

"Wat een toffe ervaring! Super goed geregeld allemaal. Het voelde als een cadeau."

 

Een teamcoaching wordt afhankelijk van de groepsgrootte begeleid door 2 of meerdere gecertificeerde coaches.

Onze vaste samenwerkingspartners zijn:

Anikki Dusseldorp- Dusseldorp Coaching 

Equine Assisted Coach level 2

https://www.dusseldorpcoaching.com/

Suze Vonk

Equine Assisted Coach level 2

 

 

Overige coachlocaties:

Naast onze eigen locatie in Voorhout is het ook mogelijk een teamcoaching onder leiding van ons team te boeken in Moordrecht (ZH) op de locatie van Miranda van de Schuur

De locatie in Moordrecht is bij uitstek geschikt voor groepen groter dan 15 personen.