Bedrijven en teams

Geschikt voor bedrijven en teams vanaf 3 personen 

Teamcoaching of teambuilding gaat over hoe je elkaar in de samenwerking kunt vinden en versterken. Tijdens het uitvoeren van activiteiten met de paarden komen aspecten aan bod als communicatie, leiderschap, visie, tijd en omgaan met afspraken en veranderingen. Dit verhoogt het bewustzijn van het team waardoor de effectiviteit toeneemt. 

 

Als je van paarden leren kan... 

Paarden zijn groepsdieren en leven dag en nacht in teamverband. Het is in de natuur van levensbelang dat zij met elkaar samenwerken om te overleven. Zij zijn in staat de meest kleine signalen van elkaar te lezen en daarop te reageren.

Wanneer wij als mensen ons bij de kudde voegen lezen, lezen ze ook onze signalen en met de reacties die ze daarop geven voorzien ze ons van feedback op de meest eerlijke manier die er is. 

 

ERVAREN - VERBINDEN- GROEIEN

 

Tijdens de sessie krijgen jullie de kans meer over jezelf en elkaar te leren door het uitvoeren van activiteiten met de paarden. Jullie ervaringen en de reacties van de paarden worden door de coach geobserveerd. Door het teruggeven van deze observaties en het stellen van vragen, reflecteren we daarna over wat er gebeurd is en maken we de transfer naar de dagelijkse praktijk. Iedereen komt aan bod. We gaan niet de diepte in bij de leden als individu maar kijken steeds naar hoe dat wat er individueel gebeurd zich verhoudt tot de groep. Dit alles in een emotioneel veilige sfeer die begeleidt wordt met vertrouwen en de nodige humor. 

 

 

Kosten: Wij leveren maatwerk. De kosten zijn afhankelijk van de wensen en het aantal personen. Vraag gerust naar de mogelijkheden en bijbehorende kosten! Klik HIER om een offerte aan te vragen. 

 

Een teamcoaching wordt afhankelijk van de groepsgrootte begeleid door 2 of meerdere gecertificeerde coaches.

 

Let op!

Het boeken van een teamcoachsessie kan uitgebreid worden met allerlei extra's. Zo kunnen wij zorgen voor een lekkere lunch of iets lekkers voor bij de koffie. Hierin werken wij samen met lokale ondernemers.

De coachsessies variëren naar de wensen van het bedrijf of het team. Ervaring met paarden is niet nodig. Angst voor paarden is ook geen probleem. 

Rondom de coachruimte hebben wij overdekte ruimtes. Tijdens de sessies werken we altijd buiten, ongeacht het weer.

Het is dus belangrijk om de kleding aan te passen aan het seizoen en stevig schoeisel is een must! 

 

 

Voorbeeldprogramma Teamcoaching

10.00 Ontvangst met koffie/thee/lekkers

10.30 Korte introductie van onszelf, de paarden en de locatie 

10.45 Doel van de coaching en programma rest van de dag doornemen

11.00 Activiteit met de paarden

12.30 Lunchpauze 

13.15 Activiteit met de paarden

14.30 Afronding 

14.45 Afsluiting met een drankje

15.30 Einde 

 

 

 

 

Review van een team uit de jeugdhulpverlening

"Zo'n dag met Hollandse luchten op deze heerlijke plek in de Bollenstreek, waar je meteen alle drukte vergeet. Paarden staan ons aan te kijken en wij kijken nieuwsgierig terug. Beetje spannend wat ons te wachten staat en met wat gegiechel komen we al met elkaar in verbinding. We mogen onze eigen grenzen bewaken en we mogen ze ook verleggen. Alles is goed en Linda biedt een veilige sfeer, zodat ieder zich comfortabel voelt bij de paarden. Eenmaal in de bak, gaan we beginnen. Met het team krijgen we een opdracht, waarbij we met elkaar en de paarden aan de slag gaan. Hoe we dat doen en hoe dat voor ieder is, wordt later besproken. Het mooiste vind ik dat ieder het op een eigen manier beleefd en dit direct te vertalen is naar de werkvloer. 

Teamprocessen worden duidelijk met behulp van paarden. Zo mooi hoe verschillen in het team elkaar kunnen aanvullen en hoeveel vertrouwen er onderling is. Dat en nog zo veel meer wordt allemaal zichtbaar. Na een dag in deze buitenlucht gaan we moe en voldaan naar huis. Wat was het een mooie ervaring om samen iets unieks te beleven. Linds is een topper die onze teamdag geweldig heeft ondersteund met haar deskundigheid en humor. Ze heeft ons team de ruimte gegeven om te ervaren, verbinden en te groeien. En de paarden... die hebben ons inzichten gegeven. Inzichten die je bij blijven en die we meenemen naar de werkvloer. 

Een onvergetelijke dag, dit gun ik ieder team!"

 

Ben je geïnteresseerd in de TeamCoaching met behulp van paarden en wil je een GRATIS en geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek boeken?

Klik dan HIER!

 

"Bijzondere dag, dankjewel Linda en collega's! Dit hadden we nodig zo'n dag met elkaar en de paarden die voor verbinding zorgen." 

 

"Ik heb genoten van de dag. Het geeft inzicht in mezelf. Bedankt voor de zorg en uitdaging."

 

"Het was super leuk en leerzaam. Wat een lieve paarden hebben jullie."

 

"Wat een toffe ervaring! Super goed geregeld allemaal. Het voelde als een cadeau."

 

Onze vaste samenwerkingspartners zijn:

Anikki Dusseldorp- Dusseldorp Coaching 

Equine Assisted Coach level 2

https://www.dusseldorpcoaching.com/

Suze Vonk

Equine Assisted Coach level 2

 

 

Overige coachlocaties:

Naast onze eigen locatie in Voorhout is het ook mogelijk een teamcoaching onder leiding van ons team te boeken in Moordrecht (ZH) op de locatie van Miranda van de Schuur

De locatie in Moordrecht is bij uitstek geschikt voor groepen groter dan 15 personen.