Home » Coaching » Kindercoaching

Kindercoaching met behulp van paarden is een laagdrempelige vorm van coaching/begeleiding voor kinderen/jongeren die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken. We gaan werken aan succeservaringen en oefenen samen met de paarden in een veilige omgeving. Op een speelse manier leert het kind dingen die hij/zij nog moeilijk vindt.

Bij deze manier van coachen worden paarden ingezet om het kind ervaringsgericht te laten leren en profiteren van de feedback die een paard daarbij kan geven. Bij deze manier van coachen worden paarden ingezet om het kind ervaringsgericht te laten leren en profiteren van de feedback die een paard daarbij kan geven.

Als coach zorg ik, met behulp van het paard, voor een leerproces. Het kind komt in een leersituatie terecht waar hij of zij kan ervaren, leren en experimenteren. Hierbij ga ik er van uit dat het kind de oplossing zelf in zich heeft en gebruik maakt van zijn/haar vaardigheden en kennis.
Samen met het kind kijk ik terug naar de oplossing en ik help het kind om de ervaring bewust te krijgen en tot inzichten, gevoelens en emoties te komen die tot dan onbewust waren. 
Het kind kan vervolgens experimenteren met nieuw gedrag in contact met het paard en opnieuw ervaren.

Deze begeleiding is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. 

 

Kindercoaching met behulp van paarden bij All Senses PaardenCoaching is effectief bij 1 of meerdere hulpvragen op het gebied van:

 • Minder (faal)angstig willen zijn
 • Meer zelfvertrouwen willen krijgen
 • Makkelijker willen kunnen ontspannen
 • Positiever willen denken
 • Meer zicht willen krijgen op hun eigen kwaliteiten
 • Emoties zoals bang, boos en verdriet willen snappen en makkelijker kunnen reguleren. Er is ook zoveel te voelen door een dag heen
 • Nare ervaringen een plekje willen geven (o.a. rouw&verlies ervaringen zoals overlijden van een geliefd persoon of (huis)dier, verhuizing of ziekte in het gezin)
 • Zich gemakkelijker willen kunnen uiten
 • Om willen kunnen gaan met een vol hoofd, en graag meer rust willen ervaren
 • Verbinding willen voelen met de natuur
 • Contact willen hebben met de dieren (paarden, konijnen, cavia's en kippetjes)
 • Om willen kunnen gaan met hun (hoog)gevoeligheid
 • Lekkerder in hun vel willen zitten
 • Minder bang willen zijn voor paarden of andere dieren
 • Hun grenzen willen leren kennen en voor zichzelf op willen komen

 

Beleef-de-Stal&Versterk jezelf!

Ons aanbod richt zich vooral op het leren in groepsverband. Bekijk HIER de informatie over ons populaire programma Beleef-de-Stal&Versterk jezelf! Omdat 1 editie van Beleef-de-Stal verspreid is over 2 maanden en we vaak al vol zitten in de lopende editie bespreken we samen de noodzaak van de hulpvraag. Indien we samen tot de conclusie komen dat er op korte termijn iets nodig is bekijken we de mogelijkheden om alvast individueel iets te bieden aan het kind. 

 

Kosten: 

79 euro per sessie. 

Het is van te voren lastig te voorspellen hoeveel sessies nodig zijn voor een kind. De eerste resultaten zijn al snel zichtbaar en je wordt nooit verplicht meer sessies af te nemen dan je zelf wil. Iedere sessie is een leerervaring op zich. Neem gerust contact op als je meer informatie wil over kindercoaching met behulp van paarden. 

 

LET OP!

Kindercoaching met behulp van paarden is geen therapie en er wordt dan ook geen diagnostisch onderzoek uitgevoerd zoals een intelligentieonderzoek of onderzoek naar ADHD of autisme. Kindercoaching met behulp van paarden is er voor hulpvragen binnen de normale ontwikkeling van een kind. Heeft je kind een afwijkende ontwikkeling of problemen op meerdere gebieden die hem of haar ernstig belemmeren (zowel thuis als op school), dan is hulp van een kinderpsycholoog of orthopedagoog wellicht meer passend (In overleg kan een samenwerking wel mogelijk zijn). Je kunt met je huisarts overleggen over wat het beste past bij jullie hulpvraag en situatie. 

 

Ben je geïnteresseerd in kindercoaching met behulp van paarden en wil je een GRATIS en geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek boeken?

Klik dan HIER!