Coaching

Coaching... een term die je veel voorbij hoort komen maar nog zo weinig zegt. Het is een vrij beroep en dat betekent dat iedereen zich coach mag noemen. Je kunt wel raden dat er dus ook enorm veel coaches zijn in Nederland. Maar wat is coaching nu eigenlijk en hoe weet je dat je een "goede coach" gevonden hebt? 

 

Wat houdt coaching in?

Coaching richt zich op individuen, teams en organisaties en hun persoonlijke ontwikkeling. Je gaat vaak naar een coach als je ergens graag vanaf wil of als je iets wil wat niet goed of helemaal niet lukt. Soms met de hoop of de verwachting dat de coach het voor jou kan oplossen. Dat is helaas én gelukkig niet het geval. Helaas; omdat het natuurlijk een hartstikke fijn klinkt dat iemand het voor jou kan oplossen. Gelukkig; omdat het dan niet jouw oplossing zou zijn maar die van de coach.

Dat laatste is namelijk waar het bij professionele coaching om gaat. De coach zet jou aan tot het vinden van jouw eigen oplossingen. Die komen uit jouzelf en zijn zoveel meer krachtig en effectief dan wanneer ze door iemand anders aangereikt worden. 

Coachen met paarden

Deze oplossingen vind je bij All Senses te Voorhout, Zuid-Holland, in contact met een heel belangrijke ander aanwezig in de coachruimte en dat is zoals onze naam al doet vermoeden... een paard!

Door tijdens de coaching al je zintuigen te gebruiken, kun je jezelf in relatie tot de ander echt ervaren en dat maakt de leerervaring zo sterk en efficiënt. Zo word je gestimuleerd je eigen oplossing te vinden én te profiteren van de feedback die een paard daarbij kan geven. De interactie met het paard zorgt ervoor dat onbewuste (communicatie) processen zichtbaar worden. Wil je meer lezen over het hoe en waarom over coachen met paarden? Klik dan HIER

Professionele coach 

Bij het vinden van een "goede coach" zijn er 3 dingen heel belangrijk. De eerste is dat je een goed gevoel hebt bij de coach. Als er geen sprake is van vertrouwen in de coach, dan werkt het niet en is het beter te stoppen en een andere coach te zoeken. Ik begin daarom zelf altijd met een kennismaking alvorens de coaching te starten. Zo kun je geheel vrijblijvend besluiten of je wel of niet wil starten met de coaching. 

De tweede is scholing. Scholing zorgt ervoor dat de coach zich voldoende vaardigheden heeft aangeleerd om jou goed te kunnen coachen. Er zijn heel veel verschillende methoden en technieken om iemand te coachen en ze kunnen allemaal in meer of mindere mate effectief zijn als de coach zich bewust is van zichzelf en van zijn rol als coach. Het is naar mijn mening onmogelijk een professionele coach te zijn zonder gedegen opleiding. 

De 3e is expertise. Er zijn zoveel verschillende coachvragen en ook zoveel verschillende coaches. We hebben bijna allemaal ons eigen specialisme gebaseerd op onze (werk)ervaringen. Wanneer ik een coachvraag krijg waarvan ik op voorhand al weet dat dit veel beter bij een collega paardencoach past, dan verwijs ik door. 

Onze specialisatie

Wij zijn gespecialiseerd in volwassenen en kinderen met vragen op sociaal emotioneel gebied zoals :

 • (faal)angst
 • burn-out klachten
 • zelfvertrouwen
 • ontspannen
 • positief denken
 • eigen kwaliteiten (her)kennen
 • emoties reguleren
 • rouw&verlies ervaringen
 • uiten van emoties
 • (hoog)gevoeligheid
 • grenzen (her)kennen
 • disbalans
 • stressklachten

 

Ben je nieuwsgierig geworden wat All Senses PaardenCoaching voor jou of je team kan betekenen?

Neem gerust een kijkje door op onderstaande foto's te klikken. 

(jong)volwassenen

KinderCoaching

Teams