Home » Bijzondere doelgroepen » Snoezelen met paarden

Wat is het?

Snoezelen is een bekend begrip in de zorg. Het is geen therapie of behandeling maar een manier om te ontspannen. Samen met het paard genieten, voelen, ruiken, kijken en lekker ontspannen in het moment. 

Op onze kleinschalige en rustige locatie hebben wij lieve en eerlijke paarden die zeer geschikt zijn om mee te snoezelen. Per snoezelactiviteit gebruiken wij 1 of 2 paarden en zorgen wij voor een fysiek en emotioneel veilige omgeving. 

Hoe ziet een snoezelactiviteit er bij ons uit?

We kijken altijd naar de behoeften van de deelnemer en hebben mogelijkheden tot:

  • Knuffelen met het paard
  • Borstelen/poetsen
  • Samen in de weide zitten
  • Rustgevende muziek luisteren bij het paard
  • Knuffelen op het paard
  • Sensopathisch spel tussen de paarden

 

Voor wie?

Deze activiteit is bijzonder geschikt voor kinderen of (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking, maar iedereen is welkom. 

 

Door wie?

Snoezelen met paarden wordt begeleid door Beau. Klik Hier om meer te lezen over wie zij is. 

 

Wat levert het op?

Uit onderzoek is gebleken dat mens-dier interacties het oxytocinesysteem stimuleren. Deze speelt een sleutelrol in een groot aantal psychologische en psychofysiologische effecten op het gebied van: sociaal gedrag, interpersoonlijke interacties, stemming, stress gerelateerde parameters (cortisol, epinefrine, norepinefrine), hartslag en bloeddruk, angst en bezorgdheid, mentale en lichamelijke gezondheid, in het bijzonder hart- en vaatziekten, immuunsysteem en pijnmanagement, betrouwbaarheid, vertrouwen in anderen, agressie, empathie en leervermogen. 

 

Kosten:

Voor 1 uur individueel snoezelen zijn de kosten 50 euro per keer. 

 

Aanmelden voor Snoezelen met paarden

Ik meld graag aan: